Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2012 11:13 - ГОРД - Гражданско Обединение за Реална Демокрация - ПАЗАРДЖИК
Автор: gordpz Категория: Политика   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.10.2012 11:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ВЪЗВАНИЕ
Днес ние - свободни, горди и отговорни български граждани, виждайки печалното икономическо, духовно и физическо състояние на нацията, смятаме за навременно създаването на едно Гражданско Обединение за Реална Демокрация – ГОРД, което да обедини усилията на българите за постигането на достойния живот, който заслужават.

Днес ние не искаме да се задоволим само с успехите в личния си и професионален живот, защото те нямат стойност, когато народът, културата и вярата ни са застрашени от унищожение.


Днес ние вярваме, че подменената демокрация, която ни се предлага от едни и същи хора вече 23 години трябва да бъде изместена от общество, водено от разума и интелекта, където държавата ще инвестира общите ни усилия, време и пари в образованието и здравето на децата ни, в спортния им дух, в здравеопазването и благоденствието на гражданите, в традиционните морални ценности - Бог, Отечество, семейство, вяра, уважение и приемственост между поколенията.

Днес ние искаме да припомним, че модерната държава е договор между хората, сключен в името на колективната сигурност и добруване, а не ограбен кораб, люшкан от конюнктурата и управляван от едни и същи хора, сменящи се във властта, само за да осигурят безнаказаност на некадърно управлявалите преди. Че българите са свободни граждани, а не гребци на този разбит кораб, които само се надяват на следващия кормчия да не му хрумне да спортува водни ски.

Днес е критично ясно, че икономическите, финансови и социални предизвикателства на ХХI-ви век поставят пред България изпитания, изискващи усилията и отговорността на цялата нация. Предизвикателства, твърде големи за безочливата „политическа класа”, която се самопроизвежда и самоназначава във властта вече над 20 години чрез една пародийна форма на демокрация.

Днес не можем да се примирим, че думата „успех” за много българи, призвани да променят живота на народа към по-добро е заменена с друга – „сит”. Те са забравили, че само на робът му е достатъчно да е сит, а свободния човек иска да живее и да се развива в едно демократично общество, управлявано от информирания избор на граждани, способни да отстояват правата си. Ние виждаме у тях тъжната констатация, че робът не иска свобода, той иска да има свой роб. 









Тагове:   Пазарджик,   Горчев,   горд,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gordpz
Категория: Политика
Прочетен: 11891
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031